tirsdag den 30. oktober 2012

Nå....

Nu skal i få historien om hvorfor jeg var på Island. Jeg er med i en strikklub, hvor vi er 6 damer, som er lidt i familie, nogle som er venner. Vi gik i strikkeklub i garnbutikken Sommerfuglen, men vi syntes ikke rigtig det gav os noget og vi kom jo alle fra Køge området, så vi blev enige om at starte vores egen klub og komme på skift hos hinanden. Nå men to af damerne havde være på Island med en gruppe skolebørn, og fortalte om alt det dejlige garn der var der oppe. Vi begyndte at indbetale 200 kr om mdr. Og her to år efter var det så blevet tid til turen.

Da rejsen blev bestilt, sagde vi at det var en strikkeklub der skulle op og se på garn, sælgeren sagde, at hendes mor gerne ville køre os rundt til sine veninder og fortælle om garnhistorien på Island. Så med i prisen var en mini bus, som hun kørte. Vi kom ud til Alafoss og ind til håndstrikker butikken, begge steder fik vi 10 procent plus tax free, så blev det en rigtig god handel og så havde hun også lige en butik som havde ophørsudsalg med 30 procent plus tax free, behøver jeg at sige vi gik lidt amok. Hun kørte os også ud i et område hvor hun voksede op, og viste os hvor de bagte brød i jorden, alle de varme kilder, jamen hun var guld vær. Vi fik så meget bonus Info man jo som alm. turist ikke har mulighed for at få.

Søndag delte vi os, dem der havde været der oppe før, ville ikke ud og se

Gullfoss vandfald.

Geysir området.

De blev sendt ud efter knapper til os andre, og gik i varmt udendørs svømmebad.

Denne bog købte jeg, der er så mange gode opskrifter...... på Islandsk, men det skal nok gå. Vi spiste også lokalt, måske jeg skal vende mig lidt til det.....men udhulet brød med suppe i det var så lækkert, det skal prøves her hjemme. Ps. Vi var også i den blå lagune helt vild oplevelse.

14 kommentarer:

 1. Det lyder til at have været en rigtig god tur, med en masse oplevelser. Kan godt forstå at I gik lidt anmok i garn.

  SvarSlet
 2. Sikke nogle fede oplevelser I har haft :)

  SvarSlet
 3. Uh hvor det yder som en god tur...jeg slæbte også masser af garn med hjem da vi var der for et par år siden...jeg har stadig på lager...

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror hurtig mit for ben at gå på :0)

   Slet
 4. Det er guld værd at få lokale kontakter. Mon det var et lille rejseselskab med kun en ansat, som solgte jer rejsen? Jeg kan ikke lige huske hvad det hedder, men det var hende som planlagde vores rejse for nogle år siden.

  SvarSlet
 5. Sikke en tur. Det lyder virkelig som en oplevelse. Jeg fik også udhulet brød m suppe i på et ungarnsk spisested i Polen engang og har ikke set det siden.

  Havde i overhovedet tøj med. Der kan ikke have været meget plads i bagagen. 2 af mine børn har været på Island med skolen og taler stadig om det.

  Kh

  Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi havde tøj med, også vi blev enige om for meget, næste gang kun to sæt :0) ja det brød var virkelig godt.

   Slet
 6. Perfekt ! Island er en storslået oplevelse - var der selv for nogle år siden. Og et garnmekka er det også.
  Rigtig god ide med en rejse med strikkeklubben.
  Spændende.
  hilsen Mona

  SvarSlet
 7. Hold da fast en fest, Lykke! :)
  Det ser lækkert ud. Jeg vil også så gerne til Island engang.

  SvarSlet
 8. Det var da fantastisk at I sådan fik muligheden for en lokal guidet tur, og så oven i købet med ekstra billigt garn, jeg kan godt forstå I gik amok. I det hele taget lyder det til at have været en rigtig dejlig tur.

  SvarSlet